Dette må du vite om bobilferie!

Dette må du vite om bobilferie!

For oss som er nyfrelste bobilentusiaster kan det være mye informasjon og regler å sette seg inn i før vi legger ut på tur. Nedenfor gir vi deg noen tips til helt grunnleggende ting du må ta hensyn til:

1.

Sjekk om du har riktig førerkort til bobilen

Førerkortklasse B (som de fleste av oss har) har en tillatt totalvekt på 3500 kg. Denne totalvekten inkluderer alt du har med deg i bilen; passasjerer, deg selv, bagasje og ekstrautstyr. Mange bobiler er tyngre når man regner inkludert last, og fører må dermed ha førerkort for liten lastebil.

2.

Antall mennesker tillat i bobil

Husk å sjekke at det er nok sengeplasser til hele familien i bobilen du ønsker å kjøpe. I Norge finnes det noen særegne regler, så spør din forhandler om dette før du bestemmer deg for modell.

3.

Stort utvalg i overnattingssteder

Når du kjører rundt med bobil kan du parkere nær sagt hvor som helst så lenge det går en offentlig vei dit. Dette er regulert av allemannsretten. Dersom du står på et område som eies av en grunneier kan du stå i maks to døgn. Utover dette må du ha tillatelse av grunneier. Dersom du parkerer på en rasteplass eller annen offentlig plass kan du stå i maks ett døgn før du må dra videre. Men husk å sjekke skilting da det kan være lokale variasjoner på hva som er lov og ikke. Flere og flere campingplasser har også åpent hele året, så sjekk gjerne om det er noen som har åpent i nærheten av der du ønsker å campe.

Les mer: Våre beste tips til neste års sommerferie

4.

Planlegg kjøreturen godt

Som fersk bobilkjører bør du sette deg godt inn i hvor du ønsker å reise. Ønsker du for eksempel å ta en tur til Nord- eller Vestlandet er veiene ofte smalere og mer svingete enn veier andre steder i landet. Dette betyr at det stilles ekstra høye krav til deg som bobilfører.

5.

Bobil fungerer like godt hele året!

Rapido-bobilene fungerer utmerket hele året, og helt ned i 15 minusgrader. De skandinaviske modellene er godt egnet for skandinavisk klima og er blant annet godt isolert. På denne måten unngår man at vann og utstyr fryser. Flere av Rapido sine modeller har også dobbeltgulv, som betyr at vanntanker ligger isolert og oppvarmet.