Slik velger du riktig bobil

Slik velger du riktig bobil

Glem det du trodde du visste om bobil. Bobil har for alvor blitt trendy igjen, og stadig flere nordmenn er på jakt etter den perfekte bobilen. I denne artikkelen skal vi forsøke å gi deg noen gode råd på veien til din drømmebobil.

1.

Gjør deg noen tanker om budsjett på forhånd

Det første du bør ta stilling til er hvor stort budsjett du har. Svært mange velger å kjøpe en “billig” bobil som førstegangs campere, men vi erfarer at bobilen da blir byttet inn etter svært kort tid for å få ennå bedre fasiliteter. Det kan være en dyr affære å kjøpe bobil på denne måten, så vårt beste tips er derfor å kjøpe den modellen du i utgangspunktet har lyst på med en gang.

2.

Tenk på vekt

Vekten på bobilen er viktig i forhold til hvilket førerkort man har. Har man vanlig førerkort klasse B, kan man ikke kjøre bobiler med totalvekt over 3.500 kg (inkl fører, passasjer og nyttelast).

3.

Antall sengeplasser

Tenk igjennom hva slags sengeløsning du ønsker, og ikke minst hvor mange soveplasser du trenger. Svært mange velger bobiler med løsninger som har enten midtstilt dobbeltseng eller to enkeltsenger.

4.

Fire hovedtyper bobiler

Fordi det finnes så mange ulike typer bobiler deler vi de typisk inn i fire “kategorier”: bybobil, alkove, delintegrert og helintegrert

-Bybobil

Dersom du er interessert i å bruke bobilen til å utforske byer og tettsteder hvor det kan være vanskelig å komme til med større biler kan bybobil være løsningen for deg. Dette er en modell som blir stadig mer populær.

-Alkove

Dette er den tradisjonelle bobilen og er ofte den som er mest sett langs norske veier. Her er det en vanlig bodel bak og soverom over førerplassen. Den har ofte en svært god plassutnyttelse med egne køyesenger til barn og dobbeltseng til voksne. Denne typen bobil er perfekt for barnefamilier!

-Delintegrert

Delintegrert bobil er den typen vi ser har mest vekst i Norge. I denne kategorien leveres det biler i alle størrelser og varianter. Modellen kan føles mindre enn en helintegrert bil. Disse bilene kan som oftest kjøres med vanlig førerkort klasse B.

-Helintegrert

Når vi snakker om helintegrerte bobiler snakker vi om premium-bilene. Dette er bobiler som er velutstyrt som standard. Bilene har full bredde langs hele bilen og gir derfor et romslig førermiljø. Bilen passer perfekt for et voksent par som ønsker mulighet for å ha med barnebarn eller for barnefamilier med behov for to soverom. Svært få av disse premium-bilene har totalvekt under 3.500 kg.

Ta kontakt med din Rapido forhandler eller møt opp på Bobilhelgen 6-8. januar, så vil de hjelpe deg med å finne den perfekte bobilen for ditt behov!